Fredeskuier met basisschoolleerlingen

DRACHTEN - Op donderdagmiddag 26 september kunnen bewoners van Drachten en passanten in het centrum van Drachten en langs de kaden een stoet kinderen tegenkomen.

Leerlingen van de bovenbouw van Brede School De Wiken - met ouders, leerkrachten en andere belangstellenden - wandelen een zogenaamde fredeskuier of walk of peace.

De kuier vindt plaats in het kader van de vredesweek en heeft als doelstelling om te ervaren én te laten zien dat mensen, ondanks de grote verschillen, toch (in zowel letterlijke als figuurlijke zin) met elkaar op kunnen lopen.

Tijdens de fredeskuier van 26 september is er onderweg een drietal pleisterplaatsen aangebracht, te weten de kerk van baptistengemeente Elim, de Grote Kerk en de doopsgezinde kerk.

Het thema van de vredesweek luidt: Vrede verbindt over
grenzen

De begrippen geloof (in de brede zin van het woord), hoop en liefde staan centraal, in relatie tot de wereldgodsdiensten islam, jodendom en christendom.

Aan de hand van het prentenboek 'De kinderbrug', van Max Bolliger zal het vredesweekthema voor kinderen begrijpelijk worden gemaakt.