Stationsgebouw Feanwâlden blijft nog leeg

FEANWALDEN - Stichting De Opstap heeft zich teruggetrokken als eventuele exploitant van het voormalige stationsgebouw in Feanwâlden. VVD-fractievoorzitter Cor Schat heeft b. en w. van Dantumadiel hierover schriftelijke vragen gesteld.

De Opstap had als plan om in en vanuit het stationsgebouw werk te creëren voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Het zou gaan om een lunchroom, schoonmaakwerk, groenvoorziening en een fietsreparatiewerkplaats. Werk voor ongeveer zestien mensen. Maar de besprekingen met de gemeente Dantumadiel zijn vastgelopen. Volgens initiatiefneemster Jannie van der Wal was er eerst een "schappelijke" huurprijs afgesproken, later werd dit een "marktconforme" (hogere) huur. De gemeente zou ook zelf huurder worden van een deel van het gebouw, maar kwam daar later op terug, zegt Van der Wal in het Friesch Dagblad.
VVD-raadslid Cor Schat vraagt b. en w. welke afspraken met De Opstap waren gemaakt. Hij wil ook weten wat de gevolgen zijn van het niet doorgaan van de plannen. Zijn slotvragen luiden: "Is het college zich bewust van de risico's die men hiermee loopt met andere (burger)initiatieven in Dantumadiel? Op welke wijze gaat het college hier mee om?