Zaterdag is er een rintocht vanuit Kollumerzwaag, met volop vertier 
onderweg.
Zaterdag is er een rintocht vanuit Kollumerzwaag, met volop vertier onderweg. Foto: Ingezonden

Tweede DTD Doarpenrintocht 21 september 2019

KOLLUMERZWAAG - Zaterdag 21 september organiseert dorpshuis 'De Trije Doarpen' de tweede Doarpenrintocht. Er zijn drie afstanden: 5, 17, 5 en 30 kilometer. Inschrijven kan nog.

De start en de finish zijn rondom het dorpshuis van Kollumerzwaag. De 'rintocht' is bestemd voor jong en oud en niet gebonden aan een vereniging.
De kortste route (5 kilometer, start tussen 13.00 en 13.30 uur, kosten
€ 2,50) is een rondje Kollumerzwaag voor de jonge wandelaars, gezinnen en starters. De route van 17,5 kilometer (start tussen 10.00 en 10.30 uur, kosten € 8,00) is een grotere ronde, waarbij de dorpen rondom Kollumerzwaag worden bezocht. De wandelaars van de langste route (30 kilometer, start tussen 8.30 en 9.00 uur, € 8,00) volgen een compleet nieuwe route. Hierbij worden dorpen uit de drie gemeenten (Dantumadeel, Achtkarspelen en Noard-East Fryslân) bezocht.
Voor de natuurliefhebbers zijn de mooiste wandelpaden geselecteerd. De liefhebbers van cultuur en muziek worden verrast met optredens van artiesten uit Kollumerzwaag en omstreken. Jonge theatermakers, een popkoor, country en een vleugje rock-'n-roll krijgen onderweg de ruimte om hun kunsten te tonen. Ook is er op diverse plaatsen een hapje en een drankje.

De deelnemers krijgen een programmaboekje met routekaartjes. De routes zijn ook met pijlen aangegeven.
Rond 15.00 uur staat 'My Old Suitcase' klaar bij de finish. Ook niet-wandelaars zijn daar welkom. Toegang is gratis.
(www.detrijedoarpen.com)