Open les Werelddans in Leeuwarden

LEEUWARDEN - Op donderdagavond 12 september organiseert de Volksdansvereniging Leeuwarder een open les. Van 20.00 tot 21.00 uur ben je van harte welkom voor een gezellige kennismaking.

De groep doet dansen die geschikt zijn voor beginners en die je snel mee kunt dansen. De volksdansvereniging danst wekelijks op donderdagavond in de gymzaal van de OBS de Wester, Telemannsstraat 13 in Leeuwarden. Houd je van bewegen, internationale dans en wereldmuziek, dan is dit een mooie manier om hier eens mee kennis te maken.

De Volksdansvereniging Leeuwarden (VL) heeft ruim 45 leden van diverse leeftijden. Bij VL maak je kennis met dansen uit de hele wereld. Ieder land heeft zijn eigen karakter. Zo worden dansen geleerd uit Rusland, het Midden Oosten en het Balkangebied. Maar ook dansen uit Israƫl, Griekenland en uit West-Europese landen zoals Engeland, Frankrijk, Nederland en uit Zuid-Amerika. Je leert kring-, rij- en parendansen maar ook individuele dansen. De verscheidenheid maakt de internationale werelddans leuk en interessant.

Op de wekelijkse dansavond kun je eerst om 19.00 uur beginnen met Engelse dansen. Hiermee maak je alle dansersfiguren. Om 20.00 uur start de internationale dans. Na een pauze dansen we voor de wat meer gevorderde dansers. Hier wordt vaak ook meer van de conditie gevraagd.
Info en opgave bij Marga van der Windt, tel. 06-27164225, margavanderwindt@xs4all.nl (www.volksdansverenigingleeuwarden.nl)