VV Warga (wit-groene tenues) was niet op schot tegen Read Swart.
VV Warga (wit-groene tenues) was niet op schot tegen Read Swart. Foto: Ingezonden

Zeer matig VV Warga verliest van Read Swart

WERGEA - Voor vierdeklasser Warga en derdeklasser Read Swart uit De Knipe stond zondag de tweede bekerwedstrijd op het programma. VV Warga verloor deze wedstrijd eigenlijk vrij kansloos.

Read Swart, voor het derde seizoen onder leiding van trainer Anton Gerding, verloor de eerste wedstrijd verrassend van vijfdeklasser Lemmer met 1-2. Warga won vorige week uit tegen Old Forward, na een zeer slechte eerste helft, met 2-4. Alle vier de doelpunten kwamen toen van Wietze Wybrandi.

Warga-trainer André Onclin had de beschikking over een bijna complete selectie. Niet inzetbaar waren Anton Hobert, Warner Mink en Yannieck Spithof.

Jilles-Jan Kooistra
lichtpuntje bij Warga

In de eerste helft speelde Warga nog wel een redelijke partij, maar ook toen kwamen al veel passes niet aan. Men speelde erg onrustig. Lichtpuntje was Jilles-Jan Kooistra, die sinds vorig seizoen een kleine metamorfose heeft ondergaan. Kansjes waren er ook voor Warga tegen het toch wat beter combinerende Read Swart.

Uit een voorzet van Pieter Gerbens schoot Ype Kerkstra de bal te zacht in en even later kon Wietze Wybrandi alleen op keeper Justin de Vries afgaan. Wybrandi werd vastgepakt en de prima fluitende scheidsrechter Van Delden was mild met geel. Daar bleef het bij voor wat betreft de kansen voor de thuisploeg.

Read Swart speelde ook niet hoogstaand voetbal. Het kwam vlak voor de rust wel op 0-1. De Wergeaster verdediging werd compleet uitgespeeld en Jorke Braaksma zorgde voor de 0-1. Dit was tevens de ruststand. Na de thee zakte Warga steeds verder weg. Veel ging er fout in de opbouw en spits Wietze Wybrandi stond voorin op een eiland. Eigenlijk kreeg Warga in het tweede bedrijf maar één grote kans.

Uit een prima voorzet kopte Frids Fridsma de bal over. Read Swart kreeg wel mogelijkheden en Wargakeeper Van IJs was kansloos op het schot uit de tweede lijn: 1-2. Diezelfde Van IJs ging even later in de fout en een Read Swart-speler kon simpel de 1-3 binnentikken. Dit werd tevens de eindstand in dit duel dat voor Warga allesbehalve hoogstaand was. Er is werk aan de winkel voor Warga-trainer Onclin, want wat Warga deze middag liet zien was van een zeer bedenkelijk niveau.

Warga gaat zondag op bezoek bij Lemmer dat Old Forward met 10-0 versloeg. De ploeg van trainer Schutz heeft er maar liefst negen nieuwe spelers bijgekregen en is nu al de titelkandidaat in de vijfde klasse.