Willem de Boer (rechts) was weer sterk op het middenveld van Buitenpost.
Willem de Boer (rechts) was weer sterk op het middenveld van Buitenpost. Foto: Hans Zwanborn.

Overtuigende voetbalwinst Buitenpost

BUITENPOST - Voetbalvereniging Buitenpost kent een uitstekende start van het tweede seizoen in de hoofdklasse. Na het gelijkspel van vorige week tegen ACV in Assen, kon Buitenpost zaterdag drie punten bijschrijven na het duel tegen DETO Twenterand.

De ploeg uit Vriezenveen werd met 3-1 verslagen. Het was een overtuigende winstpartij voor de Blauwkes waarin uitblinker Rik Weening twee keer scoorde. Het andere doelpunt van Buitenpost kwam op naam van Rudmer Loonstra.

Ging een afstandsschot van Rik Weening nog een halve meter over, zijn tweede kans was na een kwartier spelen wel raak. Rudmer Loonstra gaf een goede voorzet die door Weening keurig werd afgemaakt.

Uit het niets deed DETO na ruim een half uur iets terug. Kevin Aman vertrok op rechts, zette de Buitenposter defensie te kijk en schoot raak: 1-1. Op slag van rust was het weer Weening die gevaar stichtte in het zestienmetergebied. Na een fraaie actie gaf hij goed voor op Loonstra, die eenvoudig binnen kon schieten: 2-1. Ruim tien minuten na de pauze bekroonde Weening zijn goede spel opnieuw met een doelpunt. Dat deed hij op kenmerkende wijze. Na een pass van Willem de Boer viel hij, stond strompelend op, wurmde zich langs enkele tegenstanders en schoot raak: 3-1.