Niko Hartz is podotherapeut-plus bij VoetFlex.
Niko Hartz is podotherapeut-plus bij VoetFlex. Foto: Ingezonden

Gratis voetscreening van VoetFlex

DRACHTEN - In de sportschool Ebert in Drachten zal podotherapeut-plus, Niko Hartz, op zaterdag 14 september tussen 9.30 en 12.30 uur geïnteresseerden gratis 15 minuten voetscreenings aanbieden. Hierdoor krijgt u een beter beeld van uw voetklacht, de oorzaak en wat u er aan kunt doen.

Door een 'quick scan' kan Hartz aangeven wat de oorzaak van uw (voet)klacht is. Indien gewenst kan een schoenadvies gegeven worden. U kunt zich van te voren opgeven via het emailadres: info@voetflex.nl. Vol is vol!

Pijn met sporten of wandelen? VoetFlex podotherapie zoekt eerst naar de oorzaken. Een voet is onderdeel van de bewegingsketen. Een blokkade in deze bewegingsketen kan op een andere plek in het lichaam klachten geven. Zo kan een voet met overpronatie, ook wel platvoet genoemd, tijdens het hardlopen de oorzaak zijn van pijn in de knie of onderrug. Nog vaker veroorzaakt overpronatie Fasciitis Plantaris, ook wel hielspoor of peesplaatontsteking genoemd. Dit komt ook bij sporters en wandelaars vaak voor.

Niko Hartz, podotherapeut-plus van VoetFlex pakt hielspoor anders aan dan de meeste podotherapeuten. Hij kijkt of een blokkade in de enkel of voet de oorzaak van de klacht is. Vaak is dat het geval, waarna hij met behulp van manuele therapie van voet en enkel de blokkades wegneemt. Hierdoor ontstaat weer een stabiele en goede afwikkeling van de voeten. Op maat gemaakte zolen helpen het lichaam hierbij. De podotherapeut geeft vaak ook herstel bevorderende oefeningen mee. Deze combinatie-aanpak geeft goede resultaten De klacht verdwijnt vaak al binnen 5-6 weken.
www.VoetFlex.nl | Voetscreenings bij Sportschool Ebert: Zuidkade 53 in Drachten