ONT wint ruim

OPEINDE - De 5-2 overwinning van ONT op SC Kootstertille was ruim, maar daar zag het na een uur voetballen niet naar uit. De stand was toen 3-2 en 3-3 leek dichterbij dan 4-2. Maar de bezoekers slaagden er niet in die gelijkmaker te scoren, waarna ONT uitliep naar 5-2.

ONT startte overdonderend met al na twee minuten een doelpunt. Michel Weisser scoorde uit een vrije trap. Maar SC Kootstertille deed direct van zich spreken via twee doelpogingen van topscoorder Jouke Waaksma. Beide keren redde ONT-doelman Hidde Ament. Na negen minuten vergrootte ONT de voorsprong en weer was Weisser de doelpuntenmaker. Tien minuten later viel de aansluitingstreffer. De snelle Jesse Maas scoorde in de lange hoek. Nog voor het half uur bracht ONT de marge weer op twee door een doelpunt van Noël Mulder. Na rust was ONT slordig en daar profiteerde SCK van, met een tweede doelpunt van Maas. ONT speelde slordig en de gelijkmaker lag op de loer. Die kwam er niet en ONT herstelde zich. Door twee doelpunten van Dennis Bakker werd het 5-2.

VV Harkema-Opeinde

HARKEMA - Voetbalvereniging Harkema-Opeinde heeft de tweede poulewedstrijd van het bekertoernooi met 7-2 gewonnen van Drogeham. Halverwege hadden de bezoekers met een gelijke stand nog hoop op een resultaat. Toen Harkema na de thee binnen tien minuten vier keer afdrukte, was die hoop aan flarden geschoten.