Kan er in Jistrum een Multifunctionele Accommodatie komen? Op de foto een aantal leden van de stuurgroep, de werkgroepen en bestuurlijke ondersteuners vanuit het DOM-project die dit uitzoeken. Morgen ontvangen ze de gemeenteraad.
Kan er in Jistrum een Multifunctionele Accommodatie komen? Op de foto een aantal leden van de stuurgroep, de werkgroepen en bestuurlijke ondersteuners vanuit het DOM-project die dit uitzoeken. Morgen ontvangen ze de gemeenteraad. Foto: Actief Media

Jistrum blij met bezoek gemeenteraad

JISTRUM - Een stuurgroep bekijkt namens Dorpsbelang Jistrum de mogelijkheid van een multifunctionele accommodatie (MFA). Het plan werd dit voorjaar een DOM-project waardoor er subsidie is voor haalbaarheidsonderzoek. Morgen ontvangen de vrijwilligers raadsleden van Tytsjerksteradiel.

"Wij kunnen van alles bedenken, maar voor de echte realisatie zijn we afhankelijk van de medewerking van de gemeenteraad en het college van b. en w.", zegt voorzitter René Storm. "Daarom hebben wij de raadsleden in een vroeg stadium uitgenodigd. Wij hopen onze droom te verduidelijken en willen van de raad graag weten wat zij van ons nodig hebben om tot goede samenwerking te komen." Vijftien raadsleden worden verwacht.

Voor de gefuseerde basisscholen in Jistrum is op korte termijn een nieuw gebouw nodig. Daarnaast wees onderzoek uit dat Jistrumse kindvoorzieningen als kinderopvang, peuterspeelzaal en consultatiebureau alleen behouden kunnen worden als zij van hetzelfde gebouw gebruik gaan maken. Actieve dorpsverenigingen ervaren de optie van een MFA als kans om (dreigende) huisvestings- en/of exploitatieproblemen op te lossen. Voor het winkelloze Jistrum zou een MFA bovendien de gewenste ontmoetingsplaats kunnen zijn.