De vier Friese advocaten van Kooi: v.l.n.r.: Sjoertje Bergsma, Baukje Hiemstra, Baukje Kooi en Chantal Bosch.
De vier Friese advocaten van Kooi: v.l.n.r.: Sjoertje Bergsma, Baukje Hiemstra, Baukje Kooi en Chantal Bosch. Foto: Ingezonden

Gratis scheiden, kan dat?

DOKKUM - Op 13 september vindt de landelijke 'Dag van de Scheiding' plaats, georganiseerd door de vereniging voor Familie- en Erfrecht Advocaten Scheidingsmediator (VFAS). Loop deze dag gratis ons kantoor binnen voor een 'financiële scheidings check'. Of bel van te voren even zodat u zeker weet dat we tijd voor u hebben.

Op internet en andere plekken worden er geregeld 'gratis scheidingen' aangeboden. Wij zullen uitleggen wat hiermee wordt bedoeld. Wanneer u wilt scheiden, wordt eerst gekeken of u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand. Dit betekent dat de staat de kosten van de advocaat voor u betaalt. Wij noemen dat een toevoeging. Als u via mediation wilt scheiden, bestaan er speciale mediation toevoegingen. U moet dan een eigen bijdrage betalen voor uw advocaat. Hierdoor kan vaak de gehele echtscheiding worden geregeld voor € 54,00 per persoon aan advocaatkosten. Daarbij komen nog wel de kosten van de rechtbank. Indien u een uitkering volgens de participatiewet heeft, krijgt u de kosten vaak vergoed vanuit de bijzondere bijstand. Dan kost het u per saldo niks.
Het grote verschil tussen een advocaat-mediator en een andere mediator is dat een advocaat-mediator de echtscheiding zélf bij de rechtbank kan afwikkelen. Een mediator moet daarvoor speciaal alsnog een advocaat inschakelen, die namens hem de stukken indient. Dat zorgt vaak voor extra kosten.

Bij ons bent u verzekerd van gespecialiseerde advocaten en mediators, lid van de VFAS. Hierdoor kunnen wij kwalitatief hoogwaardige dienstverlening bieden. Gespecialiseerde kennis die vaak nagenoeg kosteloos is!
Kooi advocaten | www.kooiadvocaten.nl 0519-296969 | dokkum@kooiadvocaten.nl