Klompkesilen

EARNEWALD - Het kampioenschap voor snelste zeilklompen wordt dit jaar gehouden bij pont Hin en Wer in Earnewâld op zondagmiddag 15 september.
Er wordt gezeild met officiële Friese zeilklompen. Ook al is meedoen belangrijker dan winnen, een westrijd is altijd spannend. Er is ook een prijs voor de mooiste zeilklomp. Kom dit jaarlijks terugkerend kampioenschap aanmoedigen bij de pont Hin & Wer in Earnewâld. Het kampioenschap is van 14.30 tot 16.30 uur.

Disneyworld in zwembad

SURHUISTERVEEN - Zaterdag 14 september sluit zwembad Wettervlecke Surhuisterveen het seizoen 2019 vrolijk af. Op deze laatste zwemdag is er weer heel veel te beleven.

Vanaf 's morgens vroeg kunnen veel kinderen hun zwemdiploma behalen. Het zwembad wordt omgetoverd in een ware Disney World, met bijbehorende hoofdrolspelers uit Disneyfilms. De commissie wil het liefst zoveel mogelijk kinderen verkleed zien in een Disney-outfit. Je mag met de Disney-kleding ook te water gaan. Voor de mooiste creatie is er een speciale Disneyprijs. Ook worden de supersportatleten in het zonnetje gezet.