Handboek voor hbo'ers die afstuderen

METSLAWIER - 'Afstuderen: Zo Kan Het Ook!' is een door afgestudeerden geschreven handboek voor (rechten)studenten op het hbo. Ervaringsdeskundige Luuk Nicolai uit Metslawier beschrijft op informerende en behapbare wijze wat afstuderen inhoudt en waar het beste rekening mee gehouden kan worden.

Als hbo-student word je tijdens het afstuderen behoorlijk in het diepe gegooid. Je wordt verwacht een scriptie af te leveren, maar over de lange weg daarnaartoe bestaan veel vraagtekens.

Tips oud-studenten

In dit boek geven een aantal oud-studenten tips over allerlei zaken waar je tijdens het afstuderen mee te maken krijgt of kunt krijgen. Van begin tot eindfase. Belangrijke aandachtspunten en manieren hoe iets aan te pakken worden op laagdrempelige wijze beschreven.

Eigen praktische voorbeelden en persoonlijke ervaringen dienen het doel om de student verder te helpen bij zijn of haar afstudeerroute, onder het motto: 'afstuderen: zó kan het ook!'

Luuk Nicolai (1994) is in 2018 geslaagd voor de opleiding HBO-Rechten. Nadat hij klaar was met zijn studie, had hij het sterke verlangen om iets te doen met alle ervaringen die hij tijdens zijn afstuderen had opgedaan.

Dit vormde de aanleiding voor dit handboek, dat hij met hulp van een aantal oud-studiegenoten heeft geschreven.
Mensen verder helpen en hen iets meegeven, vindt Luuk leuk om te doen.