Sjoerd Lampers heeft veel aandacht voor de pasvorm van 
schoenen.
Sjoerd Lampers heeft veel aandacht voor de pasvorm van schoenen. "Wij geven goed en eerlijk advies." Foto: Actief Media

"Schoenen koop je met je ogen dicht"

BURGUM - Wie goede schoenen zoekt, loopt binnen bij Lampers Schoenen in Burgum. Of je slaagt, weet eigenaar Sjoerd Lampers niet. "Dat hangt erg van iemands verwachtingen af", weet hij na jarenlange ervaring. "Want wat zijn 'goede schoenen'? Misschien zijn het niet die leuke rode laarsjes die jij op het oog hebt."

Goede schoenen zijn fijne schoenen. Fijne schoenen zijn perfect passende schoenen. Ze sluiten qua vorm nauw aan bij je voeten. "Goede schoenen koop je met je ogen dicht", zegt Sjoerd Lampers. Hij kijkt er serieus bij, want hij meent het.

Hij is wars van de woorden 'mooie schoenen'. "Natuurlijk, ik heb hier allerlei schoenen staan. Vind je ze mooi? Nou geweldig. Vind je ze niet mooi, ook goed. Mijn doel is het verkopen van schoenen met de juiste pasvorm."

Zijn expertise biedt hij graag aan. Met jarenlange ervaring in de schoenenbranche kreeg hij oog voor detail. Brede voeten, smalle voeten, een hoge wreef of doorgezakte voetbeentjes? Voeten met klachten door neuropathie of knobbeltenen? Schoenen voor groeiende kindervoeten of voor mensen met overgewicht? "Sommige mensen doen er laconiek over. Ik niet. Ik beoordeel een voet objectief. Het kan dus zijn, dat je bij mij iets te horen krijgt wat je niet graag hoort. Bijvoorbeeld dat die leuke rode laarsjes voor jouw voeten ongeschikt zijn. Het is wel altijd eerlijk advies dat we geven bij Lampers Schoenen in Burgum."

Schoolstraat 24, Burgum | 0511-461508