Kinderyoga in Drachten, leuk en gezond

DRACHTEN - Onder volwassenen is yoga al een aantal jaren populair. Velen voelen de voordelen, zoals meer balans en rust, energie, kracht, betere houding en een betere ademhaling. Vanaf september zal er door Yoga Gives More ook Kinderyoga aangeboden worden.

De huidige maatschappij vraagt veel van kinderen. Velen zijn overprikkeld, gevoelig (hoog sensitief), onzeker en hebben soms moeite zich staande te houden. Ze kunnen zich slecht focussen en hebben soms slaapproblemen. Zaterdag 14 september zijn er twee gratis clinics om kennis te maken met Kinderyoga. Van 9.30 uur tot 12.00 uur kan je bij Yoga Gives More terecht, dit is bij Bewegingscentrum Drachten. De clinics zijn van

Cursus aquarel
en artjournalling
Dokkum, Buitenpost

Op dinsdag 17 september gaan de creatieve cursussen van Ceruleum van start. Op de mooie zolder van Op 'e Stal in Buitenpost kun je kennis maken met Aquarel, Artjournalling, Urban Sketching of Portret schilderen. Dezelfde cursussen starten op woensdag 18 september in de Bonfatiuskapel in Dokkum.

De cursus bestaat uit acht lessen en is geschikt voor mensen die zin hebben om te schilderen. Ervaring met penseel, verf en potlood is niet nodig. Ieder krijgt persoonlijke begeleiding. Een les duurt twee en een half uur en wordt gegeven door Margreet Braaksma-Loonstra. De cursus is van 9.30 tot 12.00 uur of van 19.00 tot 22.00 uur.
Meer info: 06-12665263.                                        
9.45 uur tot 10.30 uur en van 11.00 uur tot 11.45 uur.

Vanaf 23 september starten de reguliere lessen, onder begeleiding van Anja van Renselaar, twee groepen in de leeftijd 6 tot en met 12 jaar. (info@yogagivesmore.nl)

Schrijfweekend

DE VEENHOOP - In De Veenhoop wordt in het weekend van 22 november in groepsaccommodatie Kloesewier een schrijfweekend georganiseerd. Schrijfsters Kelly van der Laan en Corina Onderstijn verzorgen lessen en gesprekken over de inhoud en techniek van schrijven en over het proces als schrijver. Het weekend is bedoeld voor mensen die al enige ervaring hebben met schrijven en een idee hebben van wat ze willen schrijven. Er is individuele begeleiding.

Earnewâldster
Rûnte start weer

EARNEWALD - De Earnewâldster Rûnte is een werkgroep van het Frysk Oekumenysk Wurkferbân Earnewâld, met als doel om nieuwe theologische inzichten/ontwikkelingen dichter bij de mensen te brengen. Het komende seizoen staat het thema 'Met de moed der hoop' centraal. Op 10 september houdt prof. dr. Cees den Heyer als eerste zijn lezing met als titel 'Jezus bron van hoop – ook bron van tegenspraak'.
Adres: kerk Eben Haëzer, Wiidswei 6, Earnewâld. Aanvang 19.30 uur.