Rottevalle (blauwe tenues) bleef Harkema-Opeinde de baas.
Rottevalle (blauwe tenues) bleef Harkema-Opeinde de baas. Foto: Klaas Elzinga

Rottevalle wint bekerduel van Harkema Opeinde

ROTTEVALLE - Vorig seizoen was Harkema-Opeinde tegen Rottevalle nog de eerste competitiewedstrijd in de vierde klasse B. Zaterdag was Harkema-Opeinde de tegenstander in het eerste treffen voor de KNVB beker. Ook nu waren de voetballers van Rottevalle de baas op eigen veld met een 4-2 overwinning.

Het elftal van Rottevalle-trainer Ronald Bosma kende een pikstart tegen wat vooraf als een lastige tegenstander werd gezien. Al na een minuut was het raak voor Rottevalle door een kopbal van Liekele Kamminga uit een hoekschop. Dezelfde speler verdubbelde de voorsprong in de zestiende minuut en in de eenentwintigste minuut was het zelfs 3-0, een treffer die in de boeken kwam als een eigen doelpunt.

Rottevalle zat al snel op rozen en hoewel Harkema Opeinde met de nodige energie weerwerk bood, was Rottevalle de beter spelende ploeg. In de negenentwintigste minuut had de verdediging van Harkema Opeinde weer handen vol werk en de overtreding op Taeke Visser binnen de beruchte lijnen betekende een strafschop voor de thuisclub. Liekele Kamminga, de elfmeterspecialist van Rottevalle, zag deze keer zijn schot gestopt door doelman André de Graaf. Geen 4-0 en dat was achteraf jammer voor Rottevalle, want een slordigheid achterin bij Rottevalle bood Sake Kooistra de kans net voor de thee de 3-1 aan te tekenen.

Rottevalle kwam na rust weinig meer aan aanvallen toe en moest zien stand te houden. Een doelpunt voor de Harkemasters kon niet uitblijven, al kregen ze het wel in de schoot geworpen na een verkeerde pass, waarna Sake Kooistra 3-2 scoorde. Daarna werd een uitbraak door Rottevalle perfect uitgevoerd en schoot Liekele Kamminga vanuit een moeilijke hoek raak: 4-2.