BattleRUN voor World Servants

DRACHTEN - In Drachten wordt op zondag 6 oktober de derde editie van de BattleRUN gehouden. Hardlopers uit Drachten en de wijde omgeving kunnen zich aanmelden voor een afstand van acht of vijf kilometer. Voor de kinderen en hun begeleiders is er een afstand van 1,1 kilometer.

Met deze hardloopwedstrijd wordt geld ingezameld voor een project naar Malawi met World Servants, waaraan een groep van veertig jongeren zal deelnemen.

Onder het motto 'Run voor Malawi' kunnen sportievelingen zich opgeven. Hardlopers betalen een aanmeldbijdrage die volledig, na aftrek van onkosten, ten goede komt aan de bouw van lerarenwoningen in Malawi, een van de armste landen ter wereld. Roeland Harten, medeorganisator: "We zijn enorm dankbaar dat we dit evenement voor de derde keer op rij kunnen organiseren. Met hulp van vele sponsors en natuurlijk vele vrijwilligers verwachten we dat het weer een groot succes wordt."

Ook de veertig jongeren die op reis gaan steken die dag flink de handen uit de mouwen. In 2020 gaan zij namens Vrije Baptistengemeente Bethel in het dorp Chamkoko bouwen aan nieuwe lerarenwoningen. Met deze huizen kunnen er nieuwe leerkrachten worden aangesteld die het onderwijs in de plattelandsgemeenschap flink zal verbeteren. BattleRUN wordt georganiseerd op zondag 6 oktober vanaf 15.00 uur. Voor meer informatie en opgave: www.bethel.nl/battlerun.