Goed leren typen is belangrijk voor je toekomst. Instituut Noord geeft les. Doe mee aan één van de cursussen in de regio.
Goed leren typen is belangrijk voor je toekomst. Instituut Noord geeft les. Doe mee aan één van de cursussen in de regio. Foto: Ingezonden

Typen is schrijven van de toekomst en nu

JOURE - Een goede beheersing van het toetsenbord is tegenwoordig essentieel. Daarvoor is het nodig dat kinderen op jonge leeftijd vlot met tien vingers leren typen.

Leren typen is een soort leren 'praten met je vingers'. Wanneer kinderen blind kunnen typen vergt het zoeken naar letters geen denkkracht meer en kunnen ze meer aandacht besteden aan het spellen of goed schrijven.

Uit onderzoek van de Universiteit Nijmegen blijkt dat veel profijt wordt gekregen van een goede typevaardigheid. Zo hebben kinderen die goed kunnen typen een voorsprong op hun leeftijdsgenoten; niet alleen in sneller en prettiger werken, maar ook in de kwaliteit van hun werk. Kinderen kunnen beter lopende zinnen formuleren, gebruiken moeilijkere woorden en de verhaallijn is beter. Deze hogere kwaliteit komt voor bij alle niveaus.

In een cursus blindtypen leren kinderen snel en nauwkeurig typen. Voordeel van een klassikale cursus is dat er gelet wordt op de juiste houding, dit ter voorkoming van vele computergerelateerde gezondheidsklachten. Daarbij is de kans van slagen in een klassikale cursus veel groter door de persoonlijke begeleiding van een vaste docent.

Instituut Noord organiseert dit jaar weer in diverse plaatsen in uw regio klassikale typecursussen. De lessen beginnen na de herfstvakantie. De cursus duurt ongeveer 5 maanden en is gericht op kinderen tussen de 9 en 12 jaar. Voor meer informatie kijk op de website www.instituutnoord.nl.