Keven van der Meulen van VV
Buitenpost keepte een sterke
wedstrijd tegen ACV.
Keven van der Meulen van VV Buitenpost keepte een sterke wedstrijd tegen ACV. Foto: Hans Zwanborn

Buitenpost start met een gelijkspel in Assen

ASSEN - Voetbalvereniging Buitenpost heeft de eerste wedstrijd van de competitie in Assen met 1-1 gelijkgespeeld tegen ACV.

De thuisploeg had een veldoverwicht en kreeg de nodige kansen, maar Buitenpost stond verdedigend goed en legde een goede wedstrijd op de mat. Een opsteker voor de nieuwe Buitenpost-trainer Jasper Bouma en zijn team om het seizoen te beginnen met een punt tegen een topploeg.

Na een half uur gaf doelman Kevin van der Meulen de bal mooi mee aan Wim de Vries die Rik Weening bediende. Weening ging het strafschopgebied binnen en legde de bal breed op Rob Dijkstra die vervolgens de rust bewaarde, twee tegenstanders uitkapte en fraai binnenschoot: 1-0. Na de goal kreeg Buitenpost weer een kans. Aaron Boekhout stoomde op aan de linkerkant, ging de combinatie aan met de ijverige Jorrit Terpstra die vervolgens op doel schoot. Zijn schot werd geblokt. De Assenaren probeerden door de hechte Buitenposter defensie te komen, maar echt gevaarlijk werden de Drenten niet voor de doel van keeper Kevin van der Meulen.

Na rust ging ACV in hoog tempo op zoek naar de gelijkmaker. Een vrije trap werd door Van der Meulen knap uit de kruising getikt. Uit de hoekshop die daarop volgde kreeg Buitenpost de bal niet goed weg. In de kluts was Marco van der Heide, oud-Cambuur, er als de kippen bij om de 1-1 tegen de touwen te schieten. Zaterdag speelt Buitenpost een thuiswedstrijd tegen directe concurrent Deto. Na afloop is er muziek in de kantine.