Wielerronde en Loop van Hallum

HALLUM - Het programma van de Stichting Bartlehiem Skeelertocht is dit jaar in Hallum weer verder uitgebreid. Behalve dat voor het internationale deelnemersveld in de wedstrijd en ook de toerrijders een nieuwe route is uitgezet, is er naast het skeeleren ook een wielerronde én na heel veel jaren staat de Loop van Hallum voor het eerst weer op het programma.

Ronde van Hallum

In de Ronde van Hallum rijden de amateurs vrijdag 6 september een plaatselijke omloop van 1500 meter, met na 40 ronden en dus na 60 kilometer de finish. De start is om 18.30 uur in het centrum van Hallum op de Mounebuorren.

Nadat het precies 30 jaar geleden was dat voor het laatst in Hallum een wielerwedstrijd is verreden, werd vorig jaar voor het eerst vóór de Bartlehiem Skeelertocht de elfde Wielerronde van Hallum georganiseerd. Hallum heeft zelfs een rijke wielerhistorie en die traditie herleeft weer. De organisatie van de wielerronde is dit jaar in handen van Stichting Bartlehiem Skeelertocht en in nauwe samenwerking met Wielervereniging Snits.

Loop van Hallum

De Loop van Hallum is zaterdag 7 september in het voorprogramma van de Bartlehiem Skeelertocht. De stratenloop start om 11.00 uur op een parcours van 700 meter. Deelnemers kunnen kiezen voor 3 mijl (4,9 kilometer) of 6 mijl (9,8 kilometer).