Zakelijke bekerwinst ONT op Lions '66: 1-3

LEEUWARDEN - In de eerste bekerwedstrijd nam ONT uit Opeinde na een prima eerste helft met 2-0 afstand van vijfdeklasser Lions '66. Na rust was het spel van ONT slordig en dat liet toe dat Lions '66 een paar keer kon brullen. Het werd uiteindelijk 1-3.

Uiteraard gebruikt ONT-trainer Jan Hulzinga de bekerwedstrijden ook om zijn team uit te balanceren. Over de eerste helft kon Hulzinga tevreden zijn. Een goed combinerend ONT sloeg een paar keer een flinke bres in de verdediging van Lions '66. Dat leidde tot twee doelpunten van Michel Weisser. De eerste op aangeven van Jurjen Veenstra, de tweede uit een voorzet van Marten Folkertsma. Maar er hadden nog wel een paar doelpuntjes bij gemogen.

De tweede helft was van ONT kant van minder kaliber. Het werd slordig tegen een zich terugtrekkende tegenstander. Omdat het krap werd op het middenveld kwamen er meer duels en dat vond de thuisclub prima. Maar Lions '66 bleek niet in staat het ONT erg lastig te maken. Het bleef bij een schot op de paal en een bal net naast. Door een benutte strafschop van Dennis Bakker werd het 0-3 en een van richting veranderd schot zorgde voor de tegengoal van Lions '66.