Geert en Klaske van der Woude geven bijbelonderwijs onder de naam Bijbelse bron.
Geert en Klaske van der Woude geven bijbelonderwijs onder de naam Bijbelse bron. Foto: Ingezonden

Levend Water wordt Bijbelse Bron

DAMWALD - De christelijke organisatie Levend Water wordt met ingang van september opgesplitst. De beide boekwinkels in Damwâld en Grootegast waren al ondergebracht in twee stichtingen. Voor de winkel in Grootegast zijn de eigenaren Geert en Klaske van der Woude op zoek naar een overnamekandidaat.

De in 2010 opgerichte organisatie Levend Water bestaat naast de beide boekwinkels uit een uitgeverij en er wordt sinds 2011 Bijbelonderwijs gegeven onder de naam Levend Water Bijbelcollege. Beide laatste onderdelen gaan verder onder de naam: Bijbelse Bron.

Geert en Klaske gaan zich meer bezighouden met het geven van Bijbelonderwijs. "We merken dat er veel leringen de ronde doen die de toets van de Bijbel niet kunnen doorstaan." Als voorbeeld noemen ze het steeds populairder worden van de koninkrijk-nu gedachte. "Deze leer dringt via organisaties de traditionele en ook evangelische gemeenten binnen. Deze leer zegt dat wij als christenen het koninkrijk van God moeten bouwen. Wij moeten deze aarde gereed maken zodat Koning Jezus terug kan komen. Uit de Bijbel leren we echter dat de gemeente van de Heere Jezus geen aards koninkrijk heeft te verwachten maar een hemels huis bij de Vader. Het aardse koninkrijk is bestemd voor Israël. De koninkrijk-nu leer is een grote misleiding en gaat gepaard met vele valse verwachtingen over gezondheid, ziekte, en voorspoed. Daarnaast is er een grote verwarring met betrekking tot het werk en de persoon van de Heilige Geest. Dit najaar zullen we hier een zesdelige studie over geven in gebouw Rehoboth aan de Hantummerweg 38 in Dokkum (zie advertentie elders in dit blad). Het Bijbelonderwijs start op 5 september.
www.bijbelsebron.nl