Festival Bourgondisch Beetsterzwaag

BEETSTERZWAAG - Culinair en cultureel festival Bourgondisch Beetsterzwaag viert zaterdag 7 en zondag 8 september haar eerste lustrum. In het Lycklamapark worden voor de vijfde keer de zintuigen van duizenden bezoekers geprikkeld door foodtrucks, lokale smaakmakers, muzikanten en theatrale acts.

Deze lustrumeditie kent een aantal nieuwe elementen. Zo is er voor het eerst een tweede podium, waar beide dagen klein en intiem wordt gespeeld door verschillende singer-songwriters. Jack Bottleneck speelt zijn rauwe en persoonlijke blues op zaterdag niet alleen met zijn eigen band, maar geeft ook een concert met Bigband Cue. De eerste dag wordt verder gevuld met de swingende soul- en discoklanken van Soulblender en de vette pop-rock van Zenith. Op zondag sluiten de BlueBirds, met onder andere Elske DeWall, het festival af.

Maar niet voordat de bezoekers een feestje hebben gevierd met festivaltijgers The Given Horse (onder andere Oerol en de Zwarte Cross) en zijn meegevoerd door de warme stem van Lorrèn. Tussen alle optredens door, brengt huisband Summer Brass Collective het publiek op beide dagen in een heerlijke festivalstemming.

Het park is ook dit jaar weer uitstekend gevuld met foodtrucks en lokale smaakmakers, de basis van het festival. Zaterdag start het festival om 15.00 uur, zondag om 14.00 uur. Meer informatie over het programma en het culinaire aanbod is te vinden op www.bourgondischbeetsterzwaag.nl of de Facebookpagina.