Basgitaar, cello, dwarsfluit of een ander instrument leren 
bespelen? Gewoon doen!
Basgitaar, cello, dwarsfluit of een ander instrument leren bespelen? Gewoon doen! Foto: J. Baron

Muzieklessen cultuurcentrum de
Wâldsang weer van start

BUITENPOST - De zomervakantie zit erop en de muzieklessen bij cultuurcentrum de Wâldsang zijn weer begonnen. Met gitaar op de rug, viool in de tas of trompet achterop de fiets gaan leerlingen naar een van de leslocaties in Achtkarspelen, Dantumadiel, Noardeast-Fryslân en Tytsjerksteradiel. De een net begonnen, de ander al jaren op les. Alleen, in een groepje, in een band of zingend in een koor: het kan bij de Wâldsang. En het lesaanbod voor in de vrije tijd is voor jong en oud!

Ook op bijna alle basisscholen in de regio geven Wâldsangdocenten muzieklessen. Algemene Muzikale Vorming laat kinderen op speelse wijze kennis maken met muziek. En instrumenten worden verkend bij Instrumentale Muzikale Vorming. Daarbij wordt gerockt in Kidpop, klassiek gespeeld in het Fries Leerorkest en koper geblazen in een HaFaBra-project.

Muziekonderwijs is meer dan leuk. Onderzoeken tonen haar belang aan voor de persoonlijke en creatieve ontwikkeling. Muziek makende kinderen leren goed te schakelen tussen taken, makkelijker problemen op te lossen en snel informatie te verwerken. Samenspelen stimuleert de sociale ontwikkeling. Dan moet je naar elkaar luisteren en rekening met elkaar houden.

Zin om mee te doen? Basgitaar, cello, dwarsfluit of een ander instrument leren bespelen? Www.cultuurcentrumdewaldsang.nl informeert over lessen, docenten, concerten, tarieven, gratis proefles en meer.