Dbieb organiseert dit najaar diverse leerzame workshops voor de jeugd.
Dbieb organiseert dit najaar diverse leerzame workshops voor de jeugd. Foto: Ingezonden

Nieuwe jeugdworkshops bij dbieb

BURGUM - In de maand september trapt dbieb het nieuwe activiteitenseizoen af met een aantal leerzame workshops voor de jeugd.

In een razendsnel veranderende wereld met nieuwe media en nieuwe technologie laat dbieb kinderen kennismaken met programmeren, animaties op green screen, LEGO WeDo en nog veel meer. Leerzaam, maar vooral heel leuk. Op 11 september start het najaarsprogramma in dbieb Burgum.

MaakOcean Cleaner met LEGO WeDo

Plastic soep vervuilt onze oceanen. In deze workshop gaan kinderen aan de slag met dit thema en bouwen en programmeren zij een Ocean Cleaner. 11 september dbieb Burgum; 16 september dbieb Hurdegaryp; 9 oktober, dbieb Gytsjerk.

Morse met micro:bit

Met een mini-computer (de micro:bit) wordt de codetaal 'morse' in een nieuw jasje gestoken. Eerst programmeren, dan de code kraken! 14 oktober, dbieb Hurdegaryp; 16 oktober, dbieb Burgum; 13 november, dbieb Gytsjerk.

Meedoen aan de workshops is gratis, wel eerst even aanmelden via de website: www.dbieb.nl/doen.

Nog meer te doen bij dbieb

Naast workshops voor de jeugd, biedt dbieb ook voor volwassenen een boordevol programma. Van cursussen, colleges tot creatieve workshops. Het boeken kan online en leden van dbieb krijgen 10% korting. Kijk op de website, of kom gezellig langs in dbieb. De koffie staat klaar!