Senioren treffen elkaar in It Koartling

BUITENPOST - Op vrijdag 27 september organiseert It Koartling in Buitenpost samen met OSiF – Onafhankelijke Seniorenvereniging in Fryslân – en maaltijdservice Van Smaak een bijeenkomst voor senioren.

Ons land, en met name Fryslân, 'vergrijst', wat betekent dat het aantal ouderen snel toeneemt. Die vergrijzing vraagt om een sterke sociale basis, om een goede sociale infrastructuur. Daarom start sociaal-cultureel centrum It Koartling met 'ouderenwerk' en wel in de vorm van welzijnswerk vóór en dóór senioren (55 plus). In deze bijeenkomst zal dit idee uit de doeken worden gedaan. Tegelijk kunnen lokale initiatieven en activiteiten voor senioren zich presenteren.

De gelegenheid wordt aangegrepen om twee andere zaken onder de aandacht te brengen. Na het wegvallen van de seniorenafdelingen van de vroegere ANBO werd in 2016 de Onafhankelijke Seniorenvereniging in Fryslân (OSiF) opgericht. De wens is om ook in Buitenpost een lokale afdeling op te richten, waarbij inwoners van het dorp zich kunnen aansluiten. Jan Kloosterman vertelt over het hoe en wat van de vereniging en het belang van een lokale afdeling.

Tijdens de bijeenkomst kunt u niet alleen kennismaken met de mogelijkheden van Van Smaak, maar kunt u ook uitgebreid proeven. Van 9.15 tot 9.30 uur is de inloop, om 9.30 start de bijeenkomst. Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Wel is het wenselijk dat u zich vooraf aanmeldt, door een e-mail te sturen naar webredactie@itkoartling.nl. U kunt zich ook telefonisch opgeven bij Jan Kloosterman: 06-22445634.