De slagwerkgroep Syncoop van Talant maakt de slagwerkcomposities 
helemaal zelf. De leden ondersteunen ook andere musici.
De slagwerkgroep Syncoop van Talant maakt de slagwerkcomposities helemaal zelf. De leden ondersteunen ook andere musici. Foto: Ingezonden

Concert Crescendo Drachten met Talant

DRACHTEN - Op zondag 15 september wordt er door CMV Crescendo Drachten in samenwerking met Talant Drachten een uniek concert gehouden. Dit concert zal plaatsvinden van 15.30 uur tot 17.30 uur in het ontmoetingscentrum Carré (Talant), De Velden 1 in Drachten.

Deelnemende orkesten zijn het Huisorkest van Talant, Syncoop (slagwerkgroep van Talant) en het A-orkest CMV Crescendo Drachten. De presentatie van dit concert zal worden gedaan door Brechje Vlechje. Dit concert is een initiatief van Crescendo Drachten, dat uit eigen ervaring weet hoe fijn het is om concerten te geven met en voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Niet alleen vanwege het plezier van deze mensen zelf, maar ook zeker vanwege de energie die de muzikanten van Crescendo terugkrijgen door met hen op te treden.

Talant-orkest van 15 muzikanten

Het huisorkest van Talant bestaat al meer dan dertig jaar en bestaat uit vijftien cliënten van Talant. Het zijn de groep enthousiaste muziek liefhebbers die houden van het spelen van volksliederen, evangelische liederen en Nederlandstalige liederen. Het huisorkest wordt ondersteund door twee accordeonisten: Ytske Thepass en Sylvia Staab, en door muziekbegeleider Douwe Bouma op piano/bass. Het accent ligt op het plezier hebben in muziek maken.

Voor Slagwerkgroep Syncoop, met mensen met een beperking, is muziek maken een levensinvulling.

Brechje Vlechje is de tweelingzus van Regina Bijlsma. Entertainer. Gewoon overdreven lekker leven. Onder het motto: 'Droom het, wens het, doe het vooral'. Brechje Vlechje is breed inzetbaar voor festivals, huiskamercabaret, feesten, partijen, promotiewerkzaamheden en presentatie.