Fietsende en steppende kinderen openen de heringerichte Broekloane in Wâlterswâld.
Fietsende en steppende kinderen openen de heringerichte Broekloane in Wâlterswâld. Foto: Actief Media

Broekloane bij Wâlterswâld is weer open

WALTERSWALD - Met een muzikaal feestje én feest voor de fietsende kinderen uit de straat en buurt is vrijdagmiddag gevierd dat de herinrichting van de Broekloane in Wâlterswâld gereed is.

De bewoners vroegen om de herinrichting, omdat ze vonden dat er te veel en vooral te snel werd gereden door autoverkeer. Dit zou de verkeersveiligheid van (vooral veel schoolgaande) fietsers in gevaar brengen. Vrijdag op de namiddag was de straat weer even afgezet voor doorgaand verkeer, zoals dit ook het geval was tussen half maart en de bouwvakvakantie.

Wethouder Kees Wielstra van Dantumadiel vertelde ongeveer honderd meter verderop te zijn opgegroeid. "Ik wit net better of de strjitmakkers wiene hjir altyd dwaande!" zei hij in zijn toespraak. "Mar wy hawwe goeie hoop dat it no wol yn oarder is. De strjitte hat no in goeie fundearring krigen."

Aannemersbedrijf A. Faber uit Bolsward heeft de klus geklaard, naar tevredenheid van de buurtbewoners. "Wij werden goed op de hoogte gehouden van wat de stratenmakers zouden doen. En zij ruimden ook alle dagen hun materiaal weer netjes op", vertelt buurtbewoner Klaas Dillema. "Maar sommige mensen zijn hier nu nog steeds te snel", is zijn enige klacht.