Otto Minnema is een veelgevraagd taxateur, die naast woningen ook bedrijfspanden mag taxeren.
Otto Minnema is een veelgevraagd taxateur, die naast woningen ook bedrijfspanden mag taxeren. Foto: Actief Media

"Wij mogen ook bedrijfspanden taxeren"

HURDEGARYP - Otto Minnema van Factornoord Makelaars & Taxateurs in Hurdegaryp doet jaarlijks veel taxaties van zowel woningen als bedrijfspanden. "Waarschijnlijk door ons scherpe tarief", zegt hij bescheiden.

Bedrijfspanden taxeren is een specialisatie waarvoor maar weinig taxateurs in de regio bevoegd zijn. "Je moet aan opleidings- en ervaringseisen voldoen om opgenomen te worden in de kamer Bedrijfsmatig Vastgoed van het taxateursregister. Daarna dien je jaarlijks bijscholing te volgen en je taxaties te laten controleren door een andere, onafhankelijke erkend taxateur."

Otto Minnema is blij dat hij zijn klanten deze specialisatie kan aanbieden, want in zijn werkgebied worden regelmatig bedrijfspanden verhandeld. "Of een combinatie van een woning met bedrijfspand." Vaak zijn het de banken die een taxatierapport eisen ter onderbouwing van de financieringsaanvraag. "Het koopcontract of de WOZ-waarde is voor hen meestal onvoldoende. Bij woningfinancieringen met Nationale Hypotheekgarantie bijvoorbeeld moet altijd een zogenaamd gevalideerd taxatierapport worden opgesteld. Wij stellen een vakkundig taxatierapport op voor een scherpe prijs," zegt Otto Minnema.

Met een zorgvuldige rapportage, voorzien van voldoende referenties, stelt hij een gevalideerd rapport op waarmee u als klant de financiering bij de bank succesvol afrondt. Ook als u om een andere reden een erkend taxatierapport nodig heeft, bent u bij Factornoord Makelaars & Taxateurs aan het juiste adres. Bel voor een afspraak. 0511 - 462685 | Tillefeart 12, Hurdegaryp | www.factornoord.nl