Lisa Lois zingt 'Adele'.
Lisa Lois zingt 'Adele'. Foto: Alexander Klement

Drachtster Lawei trapt in september af voor het nieuwe culturele seizoen

DRACHTEN - De Lawei is sinds vorige week weer volop geopend. Het nieuwe seizoen wordt in september afgetrapt met een spetterend programma.

De eerste expositie grafische prints en beeldhouwwerken wordt dit seizoen gepresenteerd door Kristi Neider, gespecialiseerd in grafische prints en door Jitse Sikkema, die zich bezighoudt met beeldhouwwerken. Deze exposities zijn dit seizoen gratis te bezoeken in de expositieruimte van De Lawei van 15 september tot en met 3 november. Neem vooral ook een kijkje op de website om je op te geven voor de rondleiding of één van de workshops.

In september organiseert Hopper twee fijne evenementen. Op zondag 8, 22 en 29 september is er een spelletjesdag én bij mooi weer zwembadjes om even af te koelen op het terras en op 15 september is er een wijn en tapas namiddag, heerlijk tafelen met familie en vrienden. Meer informatie is te vinden op www.hopperdrachten.nl.

Met de kleinezaalkaart kun je regelmatig een voorstelling in de kleine zaal van De Lawei bezoeken. Deze zaal zit vol verrassingen, avontuur en eigenzinnigheid, met onder andere de Stormavonden. Voor een eenmalig bedrag ontdek je de mooiste voorstellingen in de kleine zaal. Wil je nog een kleinezaalkaart bemachtigen? Wees er dan snel bij.

Eerste beschikbare voorstelling van het seizoen: Lisa Loïs | Sings Adele. De zangeres brengt samen met haar band een bijzondere ode aan de Britse ster Adele. Deze voorstelling is op donderdag 26 september om 20.00 uur.
Le fabuleux destin d'Amelie Poulain is de laatste van de vier buitenfilms die deze zomer te zien zijn op het terras aan de Reidingweg. Gratis toegang op vrijdag 6 september om 20.30 uur. Info en kaarten op www.lawei.nl.