Activiteiten in bibliotheek Drachten

DRACHTEN - Van 9 tot en met 15 september is het de Week van de Alfabetisering. De Stichting Lezen & Schrijven roept Nederland op in actie te komen tegen laaggeletterdheid. Bibliotheek Drachten biedt doorlopend laagdrempelige hulp bij het leren van basisvaardigheden als taal en rekenen.

Tijdens de Week van de Alfabetisering is er extra aandacht voor laaggeletterdheid. Tien cursisten van het DigiTaalhuis hebben in woord en beeld uitgedrukt waar zij blij van worden. Het gaat om mensen die op latere leeftijd leren lezen en schrijven en mensen voor wie Nederlands een nieuwe taal is. De tentoonstelling 'Mijn verhaal in woord en beeld' wordt op 11 september geopend door raadslid en ervaringsdeskundige Silvia Sikkema.
In de Week van de Alfabetisering komt de bibliotheek twee keer voorlezen op de kinderboerderij de Naturij: op 11 en 15 september. Vooraf aanmelden is niet nodig en de activiteit is gratis. Het voorlezen is om 15.00 uur en om 15.30 uur.

Op 11 september start de cursus 'Voel je goed'. Deze cursus is voor mensen die moeite hebben met taal en graag adviezen willen over gezond eten en bewegen. De cursus zit al vol. De bibliotheek biedt doorlopend gratis hulp in het DigiTaalhuis bij het leren lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Bel met de klantenservice via telefoon 0512-512680 of mail Birgit Wienert via bwienert@bibliotheekdrachten.nl. Meer over alle activiteiten is te vinden op www.bibliotheekdrachten.nl.