De Grote Kerk zoekt gastheren en -dames

DRACHTEN - De Taakgroep Cultuur van de Grote Kerk zoekt extra vrijwilligers die het team van negentien gastheren en -dames willen versterken.

Voorlichting op 14 september

De extra vrijwilligers zijn nodig omdat het Hillebrandorgel van de Grote Kerk van Drachten in 2020 tweehonderd jaar bestaat. Dat wordt gevierd met allerlei activiteiten zoals concerten en exposities. Ook bij de gewone openstellingen op zaterdagmiddagen in de zomer, in de veertigdagentijd voor Pasen en in de adventsperiode voor Kerst worden extra bezoekers verwacht.

Om een indruk te krijgen van wat het werk inhoudt kunt u op zaterdag 14 september om elf uur 's ochtends vrijblijvend aansluiten bij een voorlichtingsbijeenkomst voor bestaande en nieuwe vrijwilligers. Johannes van der Veen geeft dan een rondleiding door de Grote Kerk om zijn unieke kennis over het gebouw te delen.

De Grote Kerk is een kerk voor alle Drachtenaren. Vrijwilligers hoeven zeker niet per se lid te zijn van de Protestantse Gemeente te Drachten. Wel verwacht de Taakgroep enige kennis van en een positieve instelling ten aanzien van het christelijk geloof.

Heeft u wél interesse voor het vrijwilligerswerk, maar kunt u op 14 september niet komen? Maak dan uw belangstelling kenbaar bij Ad Vermeulen via a.j.w.a.vermeulen@gmail.com of met een appje naar 06-13621599.