Geland in Friesland! Genieten van een kop koffie aan het water in Earnewâld, met oranjekoek uiteraard.
Geland in Friesland! Genieten van een kop koffie aan het water in Earnewâld, met oranjekoek uiteraard. Foto: Ingezonden

Fotowedstrijd Noordoost Friesland

BURGUM - Noordoost Friesland, waarmee de gemeenten NoardEast Fryslan, Tytsjerksteradiel, Dantumadiel en Achtkarspelen worden bedoeld, is het 'Land waar je landt'. Als onderdeel van een campagne kan iedereen tot en met 8 september kans maken op prijzen door een foto in te zenden van zijn of haar landingsplek of landingsmoment in de regio.

Deze foto's worden gepubliceerd op de Facebookpagina @eropuitinnoordoostfriesland. Ze worden beoordeeld door middel van stemmen en door een onafhankelijke jury. Prijzen zijn onder andere activiteiten en overnachtingen in de regio.

Landen bij het beeld van Wachten op hoog water, met een bootje op het water, liggend op de dijk met een grasspriet in je mond, proestend op een sup of in en hangmat in het park: laat zien hoe en waar jij nou echt blij wordt in de regio. Door foto's te maken en delen, verspreiden we dat geluksgevoel met elkaar en laten we de bijzondere plekken van de regio zien.

Dat is de inzet van de fotowedstrijd van Stichting Regiomarketing Toerisme Noordoost Friesland. Iedereen kan met een of twee foto's meedoen via www.eropuitinfriesland.nl/fotowedstrijd en maakt daarmee kans op prijzen van onder andere het Lucas en Teike huske in Drogeham, het Fiskerhuske in Wierum en Land in Friesland.

In 2014 is RMT ( Stichting Regiomarketing Toerisme Noordoost Friesland) opgericht om de regio op de kaart te zetten als toeristische bestemming. Zij beheren ook de website www.eropuitinfriesland.nl vol toeristische informatie.