Op de achtergrond het sponsorhome van Harkemase Boys op de eerste verdieping.
Op de achtergrond het sponsorhome van Harkemase Boys op de eerste verdieping. Foto: Actief Media

Bijna tweehonderd sponsors steunen Harkemase Boys

HARKEMA – In Fryslân is Harkemase Boys samen met ONS in Sneek de hoogst spelende amateur-voetbalvereniging, de Derde Divisie. Wie het hoofdveld van sportpark De Bosk in Harkema betreedt, ziet niet alleen een perfect ogende, pas vernieuwde grasmat en een pas gerenoveerde tribune, maar ook een groot 'sponsorhome' op de eerste verdieping, boven de kantine en de bestuurskamer.

Vandaar heb je een mooi zicht over de lengte van het veld. Hier komen regelmatig de bijna 200 sponsoren en hun aanhang samen. Zij zorgen mede voor de financiering van de club, zodat er niet alleen voetballers 'van eigen kweek' aangetrokken kunnen worden, maar ook spelers van wat verder weg. De club is geliefd bij sponsors, mede dankzij de ruime aandacht in de media (regionaal, noordelijk én af en toe ook landelijk), inclusief sociale media.

Ook veel supporters van tegenpartij

Bovendien komen er naast de eigen supporters ook vele supporters van de tegenstander uit (Noord-)Nederland naar Sportpark De Bosk in Harkema. Harkemase Boys zorgt dus voor promotie.

Sponsorgroep ontstond
in jubileumjaar 1996

Bij het vijftigjarig bestaan van VV Harkemase Boys is de Stichting Sponsorgroep Harkemase Boys in 1996 in het leven geroepen. De stichting treedt op als belangenbehartiger van het bedrijfsleven in Harkema en (verre) omstreken, om daarmee de VV Harkemase Boys te ondersteunen. Bijna 200 sponsors hebben zich via die stichting verbonden aan de club. Die bestaat sinds 1946 en is nog steeds groeiende, aldus voorzitter Albertus Boonstra.
Het bestuur van de Sponsorgroep bestaat uitsluitend uit mannen. Voorzitter is Harm van der Bij, secretaris Sjoerd van der Wal en penningmeester Martin van Dekken. De overige bestuursleden zijn: Atze Atsma, Hans Kuik, Wesley Narain, Herman Weening. Zij worden bijgestaan door bestuursmedewerker Hoeke Hiemstra. (Zie ook de website van Harkemase Boys).