Er zijn verschillende meet&greets met onder andere ANNIE de Musical met Willemijn Verkaik.
Er zijn verschillende meet&greets met onder andere ANNIE de Musical met Willemijn Verkaik. Foto: Elco van den Donker

Nieuw: Uit in Huis festival in Leeuwarden

LEEUWARDEN - Dit jaar geen Uitfestival in de Prinsentuin, maar binnenkijken bij alle culturele instellingen en organisaties: dat is Uit in Huis. De gezamenlijke culturele instellingen zoals Neushoorn, De Harmonie en het Fries Museum, aangevuld met onder meer ateliers en galerieën, stellen hun 'huis' open en zijn gratis te bezoeken. De leukste start van het culturele seizoen in Leeuwarden, op zondag 8 september tussen 13.00 en 17.00 uur!

De zomer is bijna voorbij en de culturele instellingen staan te popelen om iedereen te laten zien wat er in 2019/2020 te doen is. Er is een route van 28 punten door de binnenstad van Leeuwarden waar men kan gaan kijken, van Natuurmuseum tot en met Blokhuispoort. Zo is het Fries Museum gratis te bezoeken, geven De Harmonie, Jeugdtheaterschool Meeuw, Tryater en Neushoorn een kijkje in hun programma en geeft Kunstkade hun aanbieders de mogelijkheid om hun cursusaanbod te presenteren. Op het Wilhelminaplein zijn diverse kinderactiviteiten. En op de hele route is er muziek, theater en meer! Geen zin om te lopen of moeilijk ter been? Per trein of per boot kan ook! Op de gehele route kan iedereen gratis instappen op de City Train of bij De Harmonie in de praam.

Stadsschouwburg De Harmonie presenteert in eigen huis diverse previewoptredens en meet&greets met onder andere Jim Bakkum, ANNIE de Musical met Willemijn Verkaik en The BlueBirds. Ook Tryater en Meeuw zijn vertegenwoordigd in De Harmonie. Tryater geeft onder andere een preview van dé familievoorstelling van het jaar 'Karlsson fan it dak'.

De opening en start van het programma is om 13.00 uur op het Wilhelminaplein.