Home-Start zoekt in Noordoost Friesland nieuwe enthousiaste vrijwilligers.
Home-Start zoekt in Noordoost Friesland nieuwe enthousiaste vrijwilligers. Foto: Ingezonden

Gezinnen begeleiden via Home-Start

LEEUWARDEN - Kom jij ons team van Home-Start versterken? In Noordoost Friesland zoeken we enthousiaste vrijwilligers die gezinnen met jonge kinderen willen ondersteunen.

Home-Start NOF koppelt ervaren opvoeders aan ouders die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Vrijwilligers bieden hulp zonder voorwaarden en hebben geleerd om vooral goed aan te sluiten bij de wensen van het gezin. Deze hulp is laagdrempelig en biedt zowel de ouder als een vrijwilliger veel voldoening. Lijkt het je leuk om een gezin gedurende langere tijd te begeleiden en sta je open voor nieuwe ervaringen? Dan ben je welkom!

Zes jaar terug is het programma in Noordoost Friesland geïntroduceerd. Jaarlijks maken rond de 55 gezinnen gebruik van deze vorm van hulp. Vrijwilligers helpen ouders om weer positiever om te gaan met hun situatie om daarmee zwaardere hulpverleningstrajecten te voorkomen. Als vrijwilliger heb je ervaring met het opvoeden van je (eigen) kinderen en die ervaring zet je in bij de begeleiding van een gezin. Je komt een dagdeel per week en biedt een luisterend oor, onderneemt activiteiten met de kinderen en brengt gezelligheid.

Iedereen die ervaring heeft met opvoeden en het als een uitdaging ziet om jonge gezinnen te begeleiden, kan zich aanmelden. Na inschrijving volgt een basistraining, afgerond met een certificaat.
Home-Start wil voorkomen dat alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige problemen. Soms is men al geholpen als iemand de tijd neemt om te luisteren of samen leuke dingen te ondernemen. Informatie bij de projectcoördinator E.Spaanstra@humanitas.nl | 0635113852 | www.home-start.nl.