IMD gestart met jubileumseizoen

DRACHTEN - Maandagavond 12 augustus zijn de leden van het Interkerkelijk Mannenkoor Drachten (IMD) weer begonnen met de repetities. Er volgt een bijzonder koorseizoen.

Op 12 oktober begint het met een benefietoptreden samen met de mannenkoren uit IJsselmuiden en Vaassen in de Bovenkerk in Kampen. Dan op 18 januari 2020 een groots benefietoptreden in het Dolfinarium in Harderwijk. Het volgende grote optreden is het 60-jarig jubileumconcert op 21 maart in de Lawei in Drachten en dan op 5 mei 2020 het Bevrijdingsconcert in de Lawei in Drachten. Het spreekt voor zich dat bij alle concerten nationaal en internationaal bekende begeleiders en solisten medewerking verlenen. Voor het IMD-jubileumconcert op 21 maart 2020 kunnen de kaarten alvast besteld worden via de website van het koor www.imddrachten.nl.
En wordt ook nog een jubileum-cd opgenomen op 14 september in de Zuiderkerk te Drachten.

De dirigent en de leden begonnen enthousiast aan het prachtige koorseizoen. Zij nodigen mannen die belangstelling hebben voor koorzang en zich wellicht willen aansluiten, van harte uit voor de 'Open repetitieavond' die gehouden wordt op maandagavond 16 september in de Zuiderkerk te Drachten, aanvang 19.30 uur. Dirigent Freddy Veldkamp en koorleden zullen u gastvrij ontvangen. Voor meer informatie bel of mail gerust: b.duin@duinconsultancy.nl tel 06-51138406 of voorzitter@imddrachten.nl tel. 0513-431840.

Rondje Fjouwer Roeden en Wytfean

DRACHTSTERCOMPAGNIE - IVN de Wâlden organiseert een fietsexcursie, langs de plaatsen Houtigehage, Boelenslaan, Rottevalle, de Fjouwer Roeden en it Wytfean.

Deze excursie wordt een ontdekkingsreis met verrassingsaspecten voor de hele familie, zoals cultuurhistorie, landschapstypen en vele natuurmonumenten en momenten. Stap mee op de fiets en maak kennis met de verscheidenheid van het landschap van de Noardlike Fryske Wâlden.
Locatie: tegenover het kerkje 'Jezus Leeft', Folgersterloane 76, Drachtstercompagnie. Tijd: Zondag 8 september 2019, 13.30 tot 17.00 uur. Opgave verplicht: Piet Rooks 0512-354487 (18.00-20.00 uur). Deelname gratis.

Wâldsang gitaarles

KOLLUM - Op 2 september start gitaardocent Egbert Reidinga van cultuurcentrum de Wâldsang met gitaarlessen in Kollum.

De lessen worden op maandag gegeven in Campus Kollum, Gerrit Bleekerstraat 3 in Kollum. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor een vrijblijvende gratis proefles via www.cultuurcentrumdewaldsang.nl. Meer info gitaarlesbijegbert@gmail.com.