Autocross Hallum

HALLUM - Maar liefst circa tweehonderd deelnemers staan aan de start op zaterdag 31 augustus bij de autocross van Hallum.

Zaterdag is de eerste dag op het circuit aan de Zuidermiedweg in Hallum. De start van de cross is 11.00 uur. Het deelnemersveld verplaatst zich op zondag 1 september naar speedway Blauwhuis waar de tweede dag wordt verreden. Op beide dagen komen aan de start: FAC 1600, Rodeo, F2 junioren en de F1 stockcars. Alleen in Hallum komen de Vrije Standaard en de Alderwetske klasse aan de start. Zowel in Hallum als Blauwhuis worden dagfinales verreden, waar een goed gevulde prijzenpot voor de winnaars klaar ligt.
Daarnaast is er voor de Stockcar F1 klasse een bokaal te winnen. Over beide dagen kunnen de F1 coureurs punten verdienen voor de grote finale op zondag in Blauwhuis. Een beker en € 1.000,- is beschikbaar voor de winnaar van de 'Stockcar F1 bokaal'. De Nederlands kampioen en Silverroof winnaar Pieter Langeveld (H155) van Texel doet een gooi naar deze prijs.

Na de autocross in Hallum is er zaterdagavond een afterparty in de feesttent op het rennerskwartier met livemuziek van zanger Jelle Jitze. Op vrijdag 30 augustus is er voorverkoop van toegangskaarten met korting in dorpshuis 'It Trefpunt' aan de Singel in Hallum.