Kalfkeuring Garyp

GARYP - Kalverfokclub 'Foarút is ús doel' uit Garyp en Oudega organiseert zaterdag 21 september een kalverkeuring.

Een kalverkeuring laat een andere kant van de melkveehouderij zien, dus meer positieve aandacht voor de landbouw. De keuring vindt plaats bij manege 'De Sanninghoeve' te Oudega (Sm) en start om 9.00 uur.

Marrum: Vroege Vogel Wandeltocht

MARRUM - Stichting Doarpshûs Marrum-Westernijtsjerk organiseert op 21 september een Vroege Vogel Wandeltocht.

Je ziet de zon opkomen, hoort de vogeltjes fluiten en na het afleggen van de mooiste route rondom Marrum word je verwend met een heerlijk ontbijt. De afstand is 20 kilometer en de start is tussen 5.00 en 6.00 vanaf het dorpshuis De Nije Tille aan de Ringweg 21 te Marrum. De kosten zijn 10 euro per persoon. Lijkt het je leuk om mee te doen, meld je dan aan via dorpshuisdenijetille@gmail.com.

Shanty's Dokkum Kleintje Maritiem

DOKKUM - 31 augustus, vanaf 12.45 uur, organiseert Shantykoor de Admiraliteitssjongers het Shantyfestival Kleintje Maritiem Dokkum.

Sinds 2008 organiseert het koor eens per vier jaar een Shantyfestival Maritiem Dokkum. De volgende editie wordt in 2020 gehouden. In de tussenliggende jaren was het op shantygebied wel erg stil en daarom is besloten om nu een kleine versie van het festival te organiseren. Vanaf een overdekt podium op de kop van de Breedstraat treden drie koren op: Shantykoor 'de Beurtskippers' uit Surhuisterveen, het Zeemanskoor van Lauwersoog en het Dokkumer shantykoor 'de Admiraliteitssjongers'.

In Ost-Friesland kerken-fietstocht

JENNELT - De kerken in Fryslân zijn mooi, maar in Ost-Friesland staan ook prachtige kerken. Daarom organiseert Tsjerkepaad op zaterdag 7 september samen met de Kirchturmtour een fietstocht langs twintig prachtige kerken in Ost-Friesland.

Deze fietstocht van 65 kilometer lang voert langs een 20-tal prachtige kerken in de Gemeinde Krummhörn. Het is ook mogelijk om een gedeelte van de route te volgen, indien men tijd wil nemen om de kerken aandachtig te bezichtigen of als de lengte van 65 kilometer te lang is.
De start voor de gasten uit Fryslân is om 9.30 uur bij de kerk in Jennelt. Jennelt ligt op ongeveer 180 kilometer van Fryslân. Vervoer met de auto op eigen gelegenheid. Opgave (tot 5 september) bij Jan van der Meer via jjvdmeer@hetnet.nl of 0513-431817.