Van links naar rechts: Sietse Lefferts, Daniël Veenstra, Auke Tymen de Boer en Jeffrey Jansen, allen afkomstig uit Buitenpost.
Van links naar rechts: Sietse Lefferts, Daniël Veenstra, Auke Tymen de Boer en Jeffrey Jansen, allen afkomstig uit Buitenpost. Foto: Ette-Frits Veenstra

Tweede plaatsen jeugdljeppers Buitenpost op NK

IT HEIDENSKIP - Zaterdag 24 augustus vond het Nederlands kampioenschap fierljeppen voor de jeugd plaats. Van de Ljeppersklub Buitenpost hadden vier ljeppers zich gekwalificeerd: Sietse Lefferts, Daniël Veenstra, Auke Tymen de Boer en Jeffrey Jansen.

Onder prachtige weersomstandigheden mochten de jongens tot en met tien jaar beginnen. Hier springt Daniël Veenstra bij. Het wilde bij Daniël eerst niet goed lukken waardoor zijn eerste twee sprongen te water gingen.

In zijn derde en laatste sprong moest het dan ook gebeuren. Hij was zijn zenuwen de baas en Daniël sprong 8.70 meter. Hij plaatste zich als eerste voor de finale. In de finale bleef zijn afstand staan en werd Daniël tweede.

Hierna moest de jeugd tot en met twaalf jaar springen. In een groot deelnemersveld mocht Auke Tymen de Boer beginnen en hij zette een afstand van 7.91 meter neer. Deze afstand bleef tot de laatste ronde staan als drempelafstand voor de finale, maar bleek toch niet genoeg. Auke Tymen werd hiermee negende.

Jeffrey Jansen was net terug van zijn vakantie en zette na twee natsprongen nog een afstand van 6.94 meter neer.

Tweede plaats na twee natsprongen

Sietse Lefferts begon ook met twee natsprongen. Waardoor ook hij alles in zijn laatste sprong moest laten zien.

Ook Sietse kon dit door een afstand van 10.09 meter neer te zetten. Dit bleek genoeg te zijn om de tweede plaats te bemachtigen op dit Nederlandse kampioenschap.