Het Lauswolt tennistoernooi trok 
deelnemers uit het hele land.
Het Lauswolt tennistoernooi trok deelnemers uit het hele land. Foto: Marije Olthof

Open Tamsma Lauswolt tennistoernooi

BEETSTERZWAAG - Met een geweldig deelnameveld van 234 tennissers, prachtig nazomerweer en een enthousiast team vrijwilligers is het achtendertigste Open Talsma Lauswolt tennistoernooi in Beetsterzwaag weer een waar succes geworden.

Een week lang werd er door dames, heren (enkel en dubbel) en gemengde koppels gestreden om een finaleplek op het prachtige tennispark. In maar liefst 23 categorieën deden deelnemers uit Noord-Nederland en het westen van het land mee. "Dit jaar organiseerden we voor het eerst een jeugd invitatietoernooi. Jeugdige toppers uit Meppel, Drachten en Franeker gingen overdag tennissen en 's avonds bleven zij kamperen op het naastgelegen scoutingterrein."

Ook werd er dit jaar voor het eerst gespeeld in de hogere 2 categorie. En ook hier was een boven verwachting mooi aantal deelnemers. Het werd een zinderend finaleweekend dat begon met een darttoernooi op de vrijdagavond. Op zaterdag werd de helft van de wedstrijden in zenuwslopende driesetters afgesloten. Een lange zomerse zaterdagavond volgde, waarbij ook de barbecue voor veel gezelligheid langs de baan zorgde. Op zondag namen de temperaturen nog meer toe en was elk schaduwplekje bezet door het volop aanwezige publiek.
Voor meer foto's en alle uitslagen: www.facebook.nl/tclauswolt.