The Billy Joel Experience in Dokkum

DOKKUM - Hoewel Billy Joel (70) nog steeds optreedt, is de kans erg klein dat hij nog in Nederland zal neerstrijken. Stichting Dokkum Cultureel organiseert daarom als afsluiting van het seizoen een tribute op zondag 1 september op de Diepswal in Dokkum. Het openluchtconcert wordt mede mogelijk gemaakt door Raadsma IJzerhandel.

Billy Joel behoren tot de meest succesvolle artiesten uit de popgeschiedenis en heeft meer dan 30 top tien hits op zijn naam staan. Zijn repertoire bestrijkt eigenlijk alle kanten wel van het pop-spectrum: natuurlijk de klassieke meezinger 'The Pianoman' maar ook swingende rockers zoals 'My life', prachtige ballads zoals 'Honesty' of lekkere Rock & Roll zoals 'Only the good die young'. Stuk voor stuk nummers die live misschien nog wel meer indruk maken dan op de plaat.
Alexander is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een veelgevraagd en veelzijdig pianist/toetsenist en zanger/entertainer. Met een indrukwekkend cv dat start van de meest prestigieuze pianobars en doorloopt tot en met Najib Amhali (PlusSupportAct), Crazy Pianos, De Corona's, Twarres en vele anderen is Alexander op zowel grote als kleine podia door heel het land een graag geziene gast.

Met zijn band '003' bracht hij eerder vijf singles en een dubbel live-album uit. Nu bestormen ze de podia met The Billy Joel Experience!

Stichting Dokkum Cultureel organiseert sinds de zomer van 2009 op vier zondagen in de zomermaanden een openluchtconcert met een informele, terrasachtige sfeer.
http://dokkumcultureel.nl