Kaatsdames hoofdklasse in Damwâld

DAMWALD - Op 1 september mogen de hoofdklasse dames hun kunsten gaan vertonen op het kaatsveld in Damwâld (voorheen Ikkerwâld).

De laatste keer dat Nut en Nocht de Hoofdklasse dames mocht ontvangen is alweer zeven jaar geleden. Waar Nut en Nocht tweejaarlijks de hoofdklasse voor heren mag organiseren is het dus nu de beurt aan de dames.

Daar waar er bij de heren kaatsers veel aandacht is van pers en publiek, is dit jammer genoeg niet het geval bij de dames. De dames werken net als de heren keihard om tijdens de partijen op topniveau te kunnen presteren. Zoals gezegd is er dus minder aandacht van pers en publiek, maar ook het prijzengeld blijft ver achter in vergelijking met de heren.

Eerder dit jaar is tijdens de ledenvergadering van de Koninklijke Nederlandse Kaatsbond (KNKB) besloten dat het prijzengeld omhoog zal gaan, maar de organiserende vereniging vindt dat dit anders kan.

De vereniging heeft dan ook besloten om voor de hoofdklasse dames het prijzengeld als statement eenmalig op hetzelfde niveau te brengen als bij de heren en met behulp van sponsoren is dit ook gelukt. De aanvang van de partij op het kaatsveld 'tusken toer en piip' zal zijn om 11.00 uur.