Verken De Alde Feanen vanaf het water.
Verken De Alde Feanen vanaf het water. Foto: Archief/It Fryske Gea

Kinderkanotocht door De Alde Feanen

EARNEWALD - Heb jij thuis een natuurfan van 8 jaar of ouder die dol is op water, de natuur en actief bezig zijn? Dan is deze kano-excursie echt iets voor jullie! Peddel mee door Nationaal Park de Alde Feanen en ontdek één van de grootste laagveenmoerrassen van Noordwest Europa op zaterdag 31 augustus van 9.00 tot 12.00 uur.

Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/eropuit of 0511 - 53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea op vertoon van de ledenpas € 3,-- niet-leden betalen €5,- .

Laag op het water ben je één met de natuur en vanuit een kano vaar je geruisloos door het gebied. Hierdoor schrikken dieren niet op en kunnen we de vele moerasvogels van dichtbij bewonderen. De statige zilverreiger die jaagt op vis, een otter die wegschiet in het riet, of misschien zelfs wel een zeearend! Deze imposante roofvogel woont hier tegenwoordig. Onze natuurgids vertelt jullie graag hoe hij aan zijn bijnaam 'de vliegende deur' komt.

Handig om te weten is dat we kanoën in Canadese kano's, geschikt voor meerdere personen. Zwemvesten zijn beschikbaar, maar zorg zelf voor warme kleding en voldoende eten/drinken in een waterdichte tas.

It Fryske Gea is de provinciale vereniging voor natuurbescherming in Fryslân. Zij heeft als doel bescherming, behoud en ontwikkeling van natuur, landschap en cultuurhistorisch erfgoed in Fryslân.