Straatfestival Easterbarren heeft dit jaar een propvol programma.
Straatfestival Easterbarren heeft dit jaar een propvol programma. Foto: Ingezonden

Zaterdag 31 augustus Easterbarren in Eastermar

EASTERMAR - De 19e editie van het Easterbarren staat weer voor de deur. Een propvol programma met muziek, dans, exposities, straattheater en meer.

Het evenement start op 31 augustus om 14.30 uur met Bricquebec, de band die zijn sporen al ruim verdiend heeft in de Friese popscene. Vanaf 15.00 uur beginnen op twaalf verschillende podia diverse optredens. De top van de hedendaagse Fryske muziek zal er zijn, zoals Wiebe Kaspers, Mosken, Gurbe Douwstra, Inez Timmer, Gerbrich & It Grutte Guod, Adri de Boer, Sequens en meer.
Adonis is van de partij met workshops en een show om 19.00 uur op It Breed. Ook is er een theaterworkshop van Boemtheater. Jeugdcircus Saranti vertoont haar kunsten en voor de allerjongste bezoekers is er het Inkipinki Poppentheater. Ook kunnen de kinderen worden geschminkt.

De exposities zijn dit jaar op een locatie: in de loods van Antonides is 'It Eksposysjeplein' met vier exposanten.

Op het Eastermarder Skûtsje varen dit jaar de pioniers van de Fryske radio en muziek: Bennie Huisman en Klaas Jansma. Beide heren zullen de opvarenden om beurten vermaken. Ook zijn er veel straatartiesten: onder andere Folkert Wesseling met de bus en HympHamp theater.

De muziek op de de podia bij It Betterskip en het podium op het terras van Meerzigt gaat dit jaar door tot 20.00 uur. Als afsluiter komt Lechery met gastartiesten: het belooft een spetterend slot te worden.

Easterbarren wordt mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers, de hoofsponsor Bouwbedriuw Swart, de donateurs, de adverteerders, gemeente Tytsjerksteradiel en de sponsoring van horeca en standhouders.