Doe tijdens het DraitFestival in Drachten mee met een professionele keeperstraining van Etienne Stomp.
Doe tijdens het DraitFestival in Drachten mee met een professionele keeperstraining van Etienne Stomp. Foto: Ingezonden

Veel te beleven op gratis DraitFestival in Drachten

DRACHTEN - Het voor jong en oud gratis toegankelijke interactieve, kunstzinnige, sportieve en muzikale DraitFestival barst weer los op zaterdag 31 augustus na de opening door wethouder Sijperda.

Kom langs op het festivalterrein tussen winkelcentrum en brede school De Drait aan De Eems in Drachten om muzikaal te genieten van het Crescendo-koffieconcert, het Concordia-fanfareorkest, Tender Ketelaar (de jongste sensatie uit Drachten), St. Spoody's Act (dé Soulband van de jaren '60 uit Drachten), zanger Willem(lekker Nederlandstalig meezingen allemaal), TrioPenott (veel grappen in een pottie), Fisk and the Stereo Machine (de nije ferrassende sensaasje mei Frysktalige muzyk), G.G. & the Cruisers (OldSchool Blues meets NewSchool Blues), Friends of Soul (Soul, Funk, Pop, Disco en R&B) en een swingende afsluiting door DJ-Ronald.

Ga sportief bezig met Jeu de Boules, biljart of doe mee op trial-bikes of Kanjam met de nieuwe Missie0512-app van Sportbedrijf Smallingerland. Doe actief mee en maak een zomerlantaarn, verkoop je tweedekansspulletjes tijdens de kofferbakmarkt. Springkussen en een echte brandweerauto zijn aanwezig. Verwonder, verbaas en geniet van bijzondere kunst bij KunstInnArk en KunstCollectief Tegendraads. Dit allemaal onder het genot van heerlijke hapjes en bijzondere drankjes.

Dit jaar kun je zelfs een professionele keeperstraining door niemand minder dan de internationaal vermaarde Etienne Stomp meemaken of een Duet zingen met Iris Kroes. Voor meer informatie over het programma en tijden, kijk op de website of op Facebook.

Wil je meedoen aan een programmaonderdeel: stuur een mailtje naar maildraitfestival@gmail.com.