Fysiotherapeut (sport) Jaring Kloetstra en een sport-patiënt.
Fysiotherapeut (sport) Jaring Kloetstra en een sport-patiënt. Foto: Ingezonden

Knie- en enkelrevalidatie bij De Vesteynde

DE WESTEREEN - "Knie- en enkelblessures zijn veel voorkomende sportblessures. Wij zien als fysiotherapeuten ook bij De Vesteynde veel sporters met knie- of enkelblessures.

Sporters vinden het belangrijk dat ze weer zo snel mogelijk hun sport kunnen hervatten. Revalidatie kan soms kort maar soms ook een lange tijd duren. Wij vinden het belangrijk dat aan het eind van het revalidatietraject de sporter weer zo sterk mogelijk zijn of haar sport kan beoefenen. Voordat met de revalidatie kan worden begonnen zal er eerst goed onderzocht moeten worden wat er aan de hand is. Afhankelijk van de diagnose kan worden bepaald hoeveel tijd de revalidatie zal innemen. Belangrijk is dat de sporter beseft dat de ene blessure de andere niet is. Het advies is kijken naar het eigen herstel en leren luisteren naar het eigen lichaam.
Vaak vindt een groot gedeelte van de revalidatie plaats in de oefenzaal aan de hand van een herstelprogramma. Wij vinden het bij De Vesteynde belangrijk dat ook de fase na de oefenzaal goed wordt begeleid. Dit noemen wij de
sportspecifieke fase. In deze fase gaan we in overleg met de sporters het 'veld' weer op, om daar specifieke oefeningen te doen om de sport te hervatten.

Met behulp van een goed revalidatieproces zal een sporter veel beter en sterker terugkomen en is de kans op restklachten stukken kleiner. Ons advies: Neem de tijd en focus je op het eigen herstel en niet op de duur van de revalidatie. Je wilt in de toekomst zo sterk mogelijk weer op jouw niveau kunnen sporten!"

Neem voor meer informatie gerust contact op met Fysiotherapie 'De Vesteynde', kijk op www.devesteynde.nl of bel 0511-447337.