V.l.n.r. trainer Bernard Jansen (De Westereen), bokser Egbert Smit (Feanwâlden) en trainer Ids de Boer (Burdaard).
V.l.n.r. trainer Bernard Jansen (De Westereen), bokser Egbert Smit (Feanwâlden) en trainer Ids de Boer (Burdaard). Foto: Ingezonden

Boksers De Wâldhoek fit en zelfverzekerd

TWIJZELERHEIDE - Fit en zelfverzekerd! dat is wat de bokssport kenmerkt en brengt. Bij Boksschool de Wâldhoek aan de Skoalstrjitte in Twijzelerheide is op twee avonden de gelegenheid om je in deze sport te bekwamen en lekker fit en sterk te worden.

Voor de Wâldhoek zijn momenteel meerdere wedstrijdboksers actief en staat een nieuwe lichting te trappelen om de ring te betreden. Jeugdboksers Geale Meindertsma uit de Westereen en Dennis de Boer uit Burdaard kwamen in juni uit op het Nederlands kampioenschap jeugd in Rijswijk. In het middengewicht (tot 75 kilogram) is Egbert Smit uit Feanwâlden actief. Hij zal zijn eerste Noordelijke kampioenschappen boksen in november. Verder is bij de dames Geertje Jansen onlangs actief geweest in Rotterdam. Hoogst geklasseerde Wâldhoekers zijn Superzwaargewicht B-klasse Jan Smit uit De Westereen en A-klasse middengewicht Jilles Bijlstra uit Kollumerpomp.

Bij De Wâldhoek boksen circa veertig leden van 8 tot en met 53 jaar, van beginner en recreant tot Nederlandse en Noordelijke kampioenen, gemoedelijk maar stevig met elkaar. Op maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur voor de jeugd van 9 tot en met 14 jaar. Op maandagavond van 20.00 tot 21.00 uur voor recreanten en wedstrijdboksers en donderdagavond van 19.30 tot 20.30 voor recreanten en wedstrijdboksers. De trainingen worden door een gediplomeerde trainer van de Nederlandse Boksbond verzorgd. Een proefles is gratis en vrijblijvend, alle benodigdheden zijn beschikbaar.