Jordi van der Weg ziet Be Quick dit seizoen als kanshebber in de tweede klasse.
Jordi van der Weg ziet Be Quick dit seizoen als kanshebber in de tweede klasse. Foto: Lammert Damsma

Jordi van der Weg weer speelklaar

DOKKUM - Het geduld van Jordi van der Weg is lang op de proef gesteld, maar de centrale verdediger van Be Quick Dokkum is na anderhalf jaar blessureleed weer helemaal hersteld.

De pas afgestudeerde docent lichamelijke opvoeding is positief gestemd over de aanstaande competitie. Be Quick zal na de degradatie uit de eerste klas weer moeten aantreden in de tweede klas. Jordi verwacht dat een vijftal clubs zullen strijden om de prijzen. "Kanshebbers zijn Marum, FC Burgum, Joure, VEV '67 en ook Be Quick Dokkum. Voor de rest zullen de verschillen klein zijn en we mogen ons gelukkig prijzen met de vele streekderby's'. Jordi heeft de degradatiestrijd van het afgelopen seizoen vooral als toeschouwer meegemaakt. 'We hebben een aanvallende speelstijl en willen graag dominant zijn, maar in de eerste klasse lopen veel sterke spitsen rond die slim worden aangespeeld in de vrije ruimte achter de verdediging. Je wordt op dat niveau snel afgestraft. Dat is ons te vaak overkomen. Bovendien hadden we de pech dat we te maken hadden met veel - en ook langdurige blessures, waardoor we kwalitatief tekort kwamen".

Wat is zijn voorkeurspositie in het elftal? "Ik denk dat ik het best tot mijn recht kom in het centrum van de verdediging. Op het middenveld is ook prima, maar daar moet ik nog wel wennen aan het spelen met de rug naar de tegenstander. Dat ben je als centrale verdediger minder gewend". Van der Weg zal per augustus tevens starten als HJO-er. Hij zal de trainers van de doelgroep 7 tot 12-jarigen begeleiden.