Drachtster Boys voorzitter Gijs Lokhorst over het nieuwe 
seizoen.
Drachtster Boys voorzitter Gijs Lokhorst over het nieuwe seizoen. "We willen bovenin meedraaien." Foto: Tibbesma Fotografie

Drachtster Boys met elan competitie in

DRACHTEN - Drachtster Boys is dit seizoen weer één van de gedoodverfde favorieten in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal, maar de vraag is of die belofte ditmaal ingelost zal worden. Een aantal spelers is vertrokken, maar de selectie is kwalitatief en kwantitatief op peil gebleven.

"We hebben een teleurstellend seizoen gehad en hadden meer verwacht van de competitie", zegt voorzitter Gijs Lokhorst na de klassering in de middenmoot. "We misten een aantal sterkhouders te lang, zoals de geblesseerde Robin Zuidema. Hij is nu weer speelklaar." Drachtster Boys kan altijd putten uit de jeugdafdeling, die ieder jaar weer talenten aflevert. Een aantal spelers stroomt ook dit seizoen door naar de eerste selectie. Lokhorst: "Er zijn meerdere jeugdteams kampioen geworden. Onze standaardteams spelen op divisieniveau. De jeugdopleiding draait goed, het past in de filosofie van Drachtster Boys eigen jeugdspelers op te leiden."

Drachtster Boys ventileert niet openlijk de kampioensaspiraties, maar de hoofdklasse is het podium waarop de club graag wil acteren. "We verwachten niet dat we kampioen worden, maar willen wel bovenin meedraaien", verwoordt Lokhorst de ambities. De clubspelers Dave Boonstra, Kasper Dekens en Harm Welving stromen door naar de eerste selectie. Rick Schuring komt van VEV'67 uit Leek, Erik Lourens van VV Groningen en Frank Harmens van Leeuwarder Zwaluwen. Keeper Jouke Bosje verruilt Harkemase Boys voor Drachtster Boys.
Trainer Hans van der Ploeg wil met zijn ploeg toewerken naar een hoger niveau en meer constante prestaties. Hij wordt ondersteund door de nieuwe assistent-trainer Fokko Kuilman.