Jeltje van der Weg maakt deel uit van het jeugdwaterpoloteam van Wetterwille.
Jeltje van der Weg maakt deel uit van het jeugdwaterpoloteam van Wetterwille. Foto: Ingezonden

Jeugdafdeling waterpolovereniging
Wetterwille na jaren weer stabiel

BURGUM - Voorheen was het zwoegen om genoeg leden te vinden, maar nu gaat het voor de eerste keer sinds jaren goed met de nieuwe aanwas voor de waterpolo-afdeling Z&PC Wetterwille uit Burgum.

De veertienjarige Henk Postma uit Burgum gaat zijn derde jaar waterpolo tegemoet en heeft er zin in. "Het team was vorig jaar erg leuk en gezellig omdat we veel hebben gelachen. Ik hoop dat we volgend jaar net zo spelen als we dit jaar deden. We gaan ons best doen."

Het team bestaat komend seizoen uit vijf jongens en vijf meisjes en staat ingeschreven in de competitie voor gemengde teams onder de 15 jaar. Ze spelen onder andere tegen teams uit bijvoorbeeld Sneek, Drachten en Leeuwarden. Maar ook verder als Meppel, Coevorden en Stadskanaal. Wetterwille heeft deze nieuwe lichting te danken aan de huidige leden, want een groot deel daarvan is vriend of familie van elkaar.

Ook Henk is met deze reden aan waterpolo begonnen. Zijn moeder heeft jarenlang waterpolo gespeeld en zijn vader speelt op dit moment in het tweede herenteam. Inmiddels heeft het waterpolovirus ook Henk getroffen. "Ik vind waterpolo leuk, omdat het een fysieke en moeilijke sport is. Je moet met je team kunnen samenwerken en je bouwt er een conditie mee op."

Wil je ook proberen of waterpolo iets voor je is? Kom dan eens langs op vrijdag om 20.00 uur in De Wetterstins in Burgum.